Terapiassa tavataan -liike haluaa Suomesta maailman terapiamyönteisimmän maan – liikkeen kasvoiksi nimekäs joukko vaikuttajia yhteiskunnan eri osa-alueilta

Terapiassa tavataan -liikkeen tavoitteena on tehdä Suomesta maailman terapiamyönteisin maa. Liikkeen kasvoiksi ja mielenterveyden puolesta puhujiksi on lähtenyt nimekäs joukko vaikuttajia yhteiskunnan eri osa-alueilta.

Liikkeen puheenjohtajana aloittaa filosofian tohtori, entinen Yölinjan juontaja Pekka Sauri. Muut ohjausryhmän jäsenet ovat SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, muusikko Jannika B, ex-maajoukkuekoripalloilija ja psykoterapeutti Michaela Moua, Mielenterveyspoolin puheenjohtaja Olavi Sydänmaanlakka, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi, mielenterveyttä edistävä yhteiskunnallinen vaikuttaja Jaakko Mustakallio sekä liikkeen käynnistäneet Vincitin toimitusjohtaja Mikko Kuitunen ja muutostoimisto Ellun kanojen perustaja Kirsi Piha.

– Mielenterveyden vahvistaminen ja siihen liittyvän hähmäisyyden ja häpeän poistaminen on valtavan tärkeä tehtävä, johon tarvitaan meitä kaikkia. Nyt melkein joka toinen mielenterveysongelmia kokeva kokee joutuneensa leimatuksi mielenterveyden häiriönsä vuoksi, ja joka kolmas tuntee häpeää hoitoon hakeutumisen vuoksi *. Tähän on saatava muutos, jonka tekemiseen kutsumme kaikki työnantajat, työmarkkina- ja kansalaisjärjestöt sekä yksittäiset kansalaiset yhteiskunnan eri osa-alueilta mukaan, sanoo liikkeen puheenjohtaja Pekka Sauri.

Terapiassa tavataan -liike käynnistyi vastareaktiona Vastaamon tietomurtorikoksiin. Alkuperäisiä tavoitteita on kaksi: Häiritä rikollista toimintaa ja lieventää mielenterveyspalveluihin liittyvää häpeää ja parantaa palveluiden saatavuutta. Nyt liike kallistuu voimakkaasti vahvistamaan suomalaisten mielenterveyttä yhteiskunnassa ja työpaikoilla vaikuttamalla asenteisiin ja kiinnittämällä huomiota palveluiden tarjontaan. Liikkeen starttimoottoreina toimivat Vincit Oy ja Ellun Kanat, jotka toimivat liikkeessä edelleen taustalla.

– Liike on saanut valtavasti apua niin yksityisiltä kansalaisilta kuin isoilta organisaatioiltakin. On varmaa, että yhteiskunta ja työpaikat pystyvät parempaan ja voimme vahvistaa suomalaista mielenterveyttä, oli kyse sitten mielenterveysongelmista kärsivistä tai elämän hektisyyden kanssa painivista ihmisistä, summaa Pekka Sauri.

Liikkeen seuraavina askeleina on haastaa Suomen suurimpia työnantajia luomaan Hyvän mielen työpaikkoja ®. Lisäksi markkinatutkimusyhtiöt Kantar sekä IROResearch ovat tarjonneet ammattiapuaan, jotta yhteistyössä voidaan tutkia juurisyitä ja asenteita yhteiskunnassa kasvaviin mielenterveyden haasteisiin. Kutsumme ihmisiä käymään keskustelua sosiaalisessa mediassa mielenterveyden vahvistamisen ratkaisuista häsällä #terapiassatavataan.

Terapiassa tavataan -liike on mielenterveyden vahvistamisen puolesta työskentelevä verkosto, johon kuuluu niin työnantajia, työmarkkinajärjestöjä kuin kaikki Suomen 34 mielenterveysjärjestöäkin. Työnantajat ja järjestöt voivat liittyä liikkeen tukijoiksi liikkeen verkkosivuilla. Missiomme on, että terapiassa käymiseen ei saa liittyä häpeää ja mielenterveyspalveluita on tuotava paremmin ihmisten saataville. Mielenterveyden vahvistaminen on hyvä teko. Aina.

* Mielenterveysbarometri 2019

Lisätietoja:
Liikkeen ohjausryhmän puheenjohtaja Pekka Sauri
0500 433 464

Ohjausryhmän jäsen Jaakko Mustakallio
045 652 0589

www.terapiassatavataan.fi